Menu

Proč užívat SILIDYN?

Vysoce vstřebatelný křemík

Silidyn je zdrojem lidskému organismu nezbytného křemíku ve formě, která se nejsnadněji vstřebává (kyselina orthokřemičitá).

Silidyn je vyroben podle jedinečné ekologické formule, jedná se o čistě přírodní a patentovaný výrobek.

Fyziologické účinky Silidynu:

  • Kosterní systém
  • Chrupavky a kosti
  • Kůže, vlasy, nehty

Křemík je jedním z nejdůležitějších stopových prvků  v lidském těle (1000 mg), spolu s vápníkem, vitamíny C a D, nebo železem. Je přítomen hlavně v kostech, pojivových tkáních (chrupavky, šlachy), kůži, vlasech a nehtech.

Pro zachování vitality těchto složek je nutné, aby se tělu dostávalo dostatečného množství křemíku a to i po 20. roce života, kdy tělo ztrácí schopnost tento důležitý prvek vstřebávat a uchovávat. Proto je tolik nezbytné, aby lidský organismus získával doplňující množství křemíku ve formě, kterou je schopen skutečně vstřebat a využít.

Samozřejmě existují potravinové zdroje křemíku (obiloviny, ovoce, voda z přírodních pramenů), ale bohužel lidské tělo je schopno absorbovat pouze 50% takto požitého křemíku. Obsah křemíku v lidském těle navíc klesá s věkem. Tato nedostatečnost se potom může projevovat různými onemocněními (osteoartróza, osteoporóza).

Výše uvedená fakta napovídají, proč je tolik důležité doplnit denní příjem křemíku ve formě tělu snadněji vstřebatelné. Tuto možnost nabízí právě Silidyn.

Silidyn přináší křemík v biologicky vysoce dostupné formě , což znamená, že naše tělo je schopno tento prvek skutečně vstřebat. Touto formou je kyselina orthokřemičitá Si(OH)4. Kyselina orthokřemičitá (OSA) byla předmětem mnoha studií publikovaných ve vědecké literatuře, které prokázaly vynikající tétosloučeniny (1).

Unikátnost Silidynu spočívá v tom, že křemík poskytuje právě ve forměpřírodní organické kapaliny – kyseliny orthokřemičité Si(OH)4 stabilizované díky speciálnímu patentu.

Silidyn byl vyroben tak, aby dodával i další živiny nezbytné pro své vnitřní zdraví a rovnováhu, ale také pro vnější krásu (zinek, selen, mangan).

(1) Stanovisko EFSA (Evropský úřad pro bezpečnost potravin), 2009.

ZAKOUPIT SILIDYN

Zaujal Vás Silidyn? Sdílejte jej dále...Email this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0